Tule vapaaehtoiseksi!

Kölvin vapaaehtoistoiminnan lähtökohtana ovat Kölvin maahanmuuttajapoikien- ja nuorten miesten tarpeet ja niiden pohjalta vapaaehtoisille räätälöidyt mielekkäät ja konkreettiset vapaaehtoistyötehtävät. Kölvin kävijöiden kannalta kaikkein tärkeintä on saada vapaaehtoisilta osakseen aikuisen aitoa läsnäoloa, kiinnostusta ja välittämistä - mikä voi tarkoittaa vaikkapa teekupin äärellä jutustelua. Nuoret tarvitsevat erilaisia aikuisen malleja, joten tule mukaan toimintaan omana itsenäsi!

 

Kölvin vapaaehtoistyö on monipuolista. Voit sitoutua käymään Kölvissä viikoittain, vetää toimintoja ja pienryhmiä tai ilmoittautua vapaaehtoisrinkiin, josta sinut voidaan pyytää apuun tarvittaessa.

Kölvin aikuisvapaaehtoistyöhön kuuluu:​

 • yksilöllinen perehdytys tiiviin materiaalipaketin avulla, tarvittaessa myös englanniksi.

 • jatkuva työntekijöiden tarjoama tuki vapaaehtoiselle Kölvin arjessa.

 • Kölvin poikien ja nuorten miesten auttaminen ja tukeminen

  • koulutehtävissä ja työnhaussa

  • studiossa ja tapahtumissa

  • jalkapallokentällä ja harrastustoiminnoissa

  • järjestämällä teemaryhmiä ja avustamalla retkissä

  • tukemalla nuorten arjessa selviämistä aikuisen roolista käsin.     

Kolvi (54 of 56)-54.jpg

​Aikuisvapaaehtoisten omat ideat toiminnan kehittämiseksi ovat tervetulleita! Aikuisvapaaehtoiset voivat kertoa toiveistaan sekä jakaa kokemuksia vapaaehtoistyöstään Kölvin arjessa sekä keskitetymmin vapaaehtoisten tapaamisissa:

Vapaaehtoisten soittoaika

Vapaaehtoiset voivat halutessaan ottaa yhteyttä Vapari-työntekijöihin puhelimitse ma-pe klo 13-17. Vapari-toiminta tiedottaa tapahtumistaan Facebook-ryhmässä, ja kiireettömissä tapauksissa vapaaehtoisten kannattaa olla työntekijöihin yhteydessä sähköpostitse.

Vapaaehtoisten illat

Vapaaehtoisten illoissa syys- ja kevätkauden alussa vapaaehtoiset suunnittelevat toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Virkistykset

Vapaaehtoisten virkistys pidetään kahdesti vuodessa. Rento ilta on kiitos toiminnassa aktiivisesti mukana olleille vapaaehtoisille.

Vapari-kahvit

 Kaksi kertaa vuodessa järjestetään Vapari-kahvit. Silloin vapaaehtoisilla on mahdollisuus keskustella vertaistuellisesti vapaaehtoistoiminnasta. Paikalle kutsutaan myös vapaaehtoisten toiveiden mukaan alustajia keskustelemaan aiheista, jotka tukevat vapaaehtoisten tekemää työtä Kölvissä.