2016
Yhdistys muuttaa keväällä nimensä
Kölvin Monikulttuurinen Nuorisotyö ry:ksi. Samalla se keskittyy täysin monikulttuurisen nuorisotyön toteuttamiseen ja kehittämiseen, josta sillä on vuosien vankka kokemus ja asiantuntemus.
Edellisenä vuonna pilotoitu omakielinen vertaisryhmätoiminta käynnistyy kolmella ryhmällä.
Vapari-projekti siirtyy pysyväisrahoitukseen ja on nyt Vapari-toiminta. Samalla Vapari saa lisärahoitusta Vapari-ohjaajan palkkaamiseen. Työparimallin ansiota on mahdollista kehittää osallisuustoimintaa ja pilotoida uudenlaista vertaisryhmätoimintaa Suomen Pakolaisavun kouluttamana.
2015
Vuosi on muutosten aikaa.
Alkuvuodesta Vapari-toiminta saa kansalaistoiminnan koordinaattorin, joka tukee nuoria heidän omissa projekteissaan ja vahvistaa Kölvissä nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi.
Yhdistys saa STEA:lta avustuksen Valomo-valmennukseen (2017-2020). Opetus- ja kulttuuriministeriö alkaa rahoittaa Nova-hanketta (2017-2019). Uudet työntekijät tarttuvat kehittämishankkeisiin syksyllä.
2017
2018
Yhdistyksen voimakas kasvu jatkuu.
Syksyllä Kölvi-toiminta saa uuden poikatyön ohjaajan. Samaan aikaan monikulttuurinen perhetyö painottuu kehittämistoiminnassa:
STEA:n rahoittama Avaamo-hanke
(2018-2021) käynnistyy.
Nova-hankkeen ansiosta myös pakolais- ja maahanmuuttajataustaiset tytöt ovat osa toimintaa. Sitä järjestetään yhteistyössä Tampereen Tyttöjen Talon kanssa. Nova saa jatkorahoituksen Opetushallitukselta (2019-2020).
2014
Kölvin aikuisvapaaehtoiset osallistuvat Your Choice -leirille Ruotsissa, jossa he toimivat apuohjaajina Kölvin ruotsalaisten ja norjalaisten kumppanien kanssa.
Kölvissä aletaan tehdä monikulttuurista poikatyötä. Isoveli-toiminta on toiminut apumuotona Kölvin toiminnan sisällä koko Kölvin toimikauden vuodesta 2002.
2002
2003
Syksyllä Kölvi perustaa ihan omat tilat: Vainiokatu 2 = 2h+k.
Vuoden alussa pojat perustavat Kölvin musiikkistudion Saukkolan pommisuojaan.
2007
2012
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää Miehen työ -palkintonsa Kölvi-toiminnalle. Kölvi saa RAY:lta rahoituksen kolmivuotiseen Vapari-projektiin, jonka avulla palkataan vapaaehtoistyön koordinaattori.
Kölvi-toiminta ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut alkavat vetää kaksivuotista kansainvälistä toimintaryhmää. Sen aikana Kölvin pojat opettelevat Youth in Action
-ryhmävaihtojen hakua ja toteutusta romanialaisen ja virolaisen kumppanijärjestön kanssa.
Nuoret saavat rahoituksen syrjinnänvastaisen ryhmävaihdon toteuttamiseksi romanialaisen EduPRO-järjestön nuorten kanssa Ylöjärven Antaverkassa.
Kesällä Kölvin tilat laajentuvat Saukkolan juhlasalin varastoon. Poikien kakkoskoti on tästä lähtien 3h+k. Saman vuoden syksyllä studio laitetaan kuntoon.
Lisäksi Kölvin nuoret kokoavat kioski- ja tapahtumamyynnin avulla rahaa lähteäkseen Paide Avatud Noortekeskukseen
minileirille Viroon.
2013
Yhdistys aloitti mediakasvatusta kehittävän yhteistyöhankkeen Muiden mediasta meidän mediaksi (2019-2021). Kumppanina toimii Mediakasvatusseura ry.
Kölvin Rauhanryhmä puolestaan osallistui Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman jalkauttamiseen Suomeen. Ryhmä oli eduskunnan Pikkuparlamenttissa ulkoministeri Soinin, EU-komissaari Urpilaisen sekä viranomais- ja järjestötoimijoiden kuultavana.